Къщата на билките Sanct Bernhard

Трудно за писане и далеч по-лесно за произнасяне, името Сан Бернар всъщност посочва местност в швейцарските Алпи, където още преди векове августински монаси построили своята света обител. Освен селектирането на една от най-едрите и умни породи кучета, станала в последствие незаменим помощник на човека в неговите планински премеждия, тези монаси се занимавали и с нещо доста по-различно. Те събирали и изучавали свойствата на уникални за този район растения и билки, които дали началото на една вековна традиция.

Къщата на билките Sanct Bernhard е основана през  1903г., когато основните й продукти били различни билкови чайове с произход на съставките от едноименната област, чието име носели. Популярността им била толкова голяма, че спечелили златно отличие на международното изложение в Амстердам още същата година. Тяхната ефективност и благотворното им въздействие върху организма били нещо невиждано до този момент. С течение на годините все повече билки били проучвани и изследвани, което дало възможност за нови разработки на висококачествени и изцяло природни продукти. Днес компанията предлага над  500 натурални хранителни добавки с лечебни свойства, както и различни козметични серии с напълно естествен произход на съставките.

Къщата на билките Sanct Bernhard се намира в малък планински курорт на провинцията Баден – Вюртемберг, Южна Германия. В долините на това невисоко карстово плато се отглеждат най-чистите билки и суровини за производството на натурални лекарствени и козметични продукти. Добиването и преработването им се осъществява по начин, позволяващ да запазят своите безценни качества, с които ги е дарила природата. Най-чистите екстракти и най-ефективните субстанции  се подбират и дозират със специалните умения на майсторите, дълго изучавали вековното наследство на монасите от Сан Бернар. Техните принципи и рецепти и до днес се спазват при смесването на съставките, осигурявайки получаването на най-качествените продукти.

Повече от  110 години Къщата на билките Sanct Bernhard е незаменим помощник в грижата за здравето и красотата на хората из цяла Европа, а и отвъд нейните граници. Природните продукти не могат да бъдат заменени от конвенционалната медицина и са доказали своята ефективност с времето. Те нямат странични действия и са практически универсални – могат да бъдат използвани от всички, навсякъде и по всяко време. Немислимо е едно такова богатство да бъде пренебрегвано и омаловажавано за сметка на синтетични лекарствени и козметични препарати. Благодарение на Къщата на билките Sanct Bernhard, природата остава наш приятел и съюзник, помагайки ни да бъдем по-здрави и по-красиви всеки ден!

Блог